Vele wegen leiden naar Rome

Je kunt alles nog zo goed plannen en zelf organiseren, maar vanaf een bepaald moment ben je afhankelijk van hoe goed anderen hun zaakjes op orde hebben. Daar kwam ik al achter nog voor ik op pad was.


Vol vertrouwen stond ik samen met mijn familie maandagochtend om 10:00, na een fileloze rit, op schiphol, klaar om mijn bagage in te checken. Ongeveer 10 uur later waren we dit nog steeds aan het doen:

IMG-20160404-WA0006

 

Wat bleek achteraf, WOW Air had de vlucht van Reykjavik naar Boston overgeboekt, waardoor ik en 14 anderen op Schiphol waren gestrand. Alleen niet fijn dat we hier na 10 uur pas achter kwamen. Wel zeiden ze dat ze er alles aan deden om ons zo snel mogelijk in Boston te krijgen, dit bleek pas ‘s ochtends de volgende dag te kunnen, dus moesten ze ook een hotel boeken.

Ik ben nog nooit in een 4sterren hotel geweest, en ik verwacht er ook niet op eigen kosten ooit heen te gaan. Maar het was toch wel mooi om voordat ik 6 maanden in een tent bivakkeer, eerst even uitgebreid gratis te kunnen slapen en eten. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

IMG_5462

 

En je leert al meteen wat mensen kennen, de een reist al heel wat af, de ander is in amerika gaan wonen met zijn vriendin, maar wat alle kans te boven gaat, is dat er ook een veteraan van de Appalachian Trail tussenzat.
De man die 2 stoelen rechts van me zat, heeft de AT uitgelopen, in 1975. Ik had het genoegen ook om naast hem en zijn vrouw te zitten tijdens onze vervangende vlucht van Kopenhagen naar Boston, daar hebben we even gepraat over waar de AT nou eigenlijk over gaat. Vrijheid, avontuur, maar bovenal, het beste maken van en genieten van elk moment, hoe of wat er ook gebeurd.

Dus ik heb al meteen de kans gehad, nog voor ik weg was, om te laten zien dat ik niet zomaar in paniek raak, en mijn best doe in oplossingen te denken en te genieten van waar ik uit kwam. Dus dan zit er maar 1 ding op:

image

Nu type ik dit inmiddels vanuit Boston, waar ik 14 uur in totaal mag wachten tot mijn vlucht naar Atlanta, die ik overigens ook dankzij wat geluk zonder kosten om heb kunnen zetten, vertrekt. Ook de afspraak met het hikerhostel is verzet, dus we zijn weer op de rit, enkel een dagje later! We maken er het beste van, en genieten van de plekken waar we uitkomen! De volgende blog komt van ergens op de Appalachian Trail!

14 gedachten over “Vele wegen leiden naar Rome

 1. Wauw Jos, lekker begin ;-)…
  Goed dat je er op zo’n moment het beste van maakt! Misschien moest het wel zo zijn dat je vooraf al iemand ontmoet hebt die de AT uitgelopen heeft. Geeft jou weer leuke/nieuwe/mooie inzichten! Nogmaals succes en geniet ervan!
  Liefs, Eline

 2. Eerste hindernis gelopen…als je een viersterrenhotel aankunt dan kun je de hele wereld aanπŸ˜‰…elk nadeel heb zijn voordeel

 3. Starten met de luxe van een viersterren hotel is altijd leuk! Wel een dag later voor het echt kan beginnen maar gelukkig ligt er nog een hele tijd voor je! Blijf vooral genieten en in oplossingen denken πŸ™‚

 4. Gaaf Jos,

  De beste ervaringen zijn degene die je niet verwacht maar waar je wel positief in staat. Ik blijf deze blog volgen πŸ™‚

  Groeten!

 5. Maar hoe dan ook, je bent aan de overkant van de plas. De grote tocht kan beginnen.
  Kijk nu al uit naar het volgende bericht van jou. Succes nogmaals!
  Groetjes!

 6. Neefje Jos,

  Wat een ontzettend gaaf avontuur… Spannend!! Een echte uitdaging..
  Was er graag bij geweest afgelopen vrijdag maar was het vergeten.. Jammer!!
  Wens je onwijs veel plezier en kracht..
  Geniet ervan!! Pas goed op jezelf!!
  Leuk om je te volgen!!

  Grtjs Monique Schrijver

 7. Nou, dat begint al lekker Jos! Gelukkig is het goed gekomen en ben je al meteen een ervaring rijker. Leuk geschreven ook, kijk al uit naar de volgende blog!

  Have fun!! Liefs, Anne

 8. Geweldig Jos,

  Een nachtje gratis eten en slapen in een **** hotel is nooit weg. Van zulke meevallers moet je alleen maar genieten. Mooiste is dat je overal spontaan mensen ontmoet, dat zal op de trail ook zeker gebeuren.
  Succes verder en geniet van het prachtige land.

  Elly en Krijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *