Not all those who wander are lost

Sinds de laatste blog heb ik flink wat vaart gezet in de voorbereidingen van mijn tocht, maar voor ik daarop inga, wilde ik eerst even wat mensen alvast bedanken!

Want zoals ik al zei, 6 maanden op pad in de wildernis doe je niet zomaar, daar heb je spullen en geld voor nodig. Ik ben helaas geen rijk man dus ik heb hulp gevraagd hierbij, en er zijn al flink wat mensen die bereid waren mij te steunen in mijn droom! Die wilde ik graag even ontzettend bedanken! Ze staan ook al op de Sponsorpagina, zodat ik ze nooit meer kan vergeten!

Allereerst het bedrijf JaGeCom van mijn vader en broer, die beide ontzettend trots op mij zijn dat ik mijn grenzen zo ver verleg! Zo trots, dat ze hun best hebben gedaan mij op pad te sturen met de spullen die ik nodig heb om elke dag er weer stevig tegenaan te kunnen en dat ik me geen zorgen hoef te maken over of mijn uitrusting wel goed genoeg is.

Rugzak, tent, slaapzak, matje, en nog veel meer! Regenkleding in de kleuren van JaGeCom ook! Das gewoon belangrijk!

Rugzak, tent, slaapzak, matje, en nog veel meer! Regenkleding in de kleuren van JaGeCom ook! Das gewoon belangrijk!

Ik ben ze hier zo ontzettend dankbaar voor, ze hebben echt alles uit de kast getrokken om me te steunen, ik zal dit echt nooit vergeten! Geen woorden kunnen beschrijven hoe geweldig ik dit vind. Ik zal alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ze dit niet voor niets hebben gedaan!

Als tweede wil ik ook mijn oude werkgever Van Iersel Vleeswaren bedanken voor hun royale bijdrage! Zij hebben me 9 jaar geleden de kans gegeven om mijn leven hier opnieuw op te bouwen, en nu geven ze me ook de kans om mij eindelijk mijn droom na te jagen. Ze hebben het niet altijd even makkelijk met me gehad, maar ze hebben altijd hun best gedaan om met me mee te denken en me de tijd te geven die ik nodig had om voor mezelf de dingen op een rijtje te krijgen als het even niet goed met me ging. Ik heb geen idee hoe ik ze hier ooit voor kan terugbetalen, maar ik ga mijn best doen om ze te laten zien dat al hun energie en geduld met mij niet voor niets is geweest!

Als derde wil ik Tessa van de Wiel bedanken. Dit is de persoon die mijn appartement van mij onderhuurd, en zelfs op dit gebied nog van alle kanten met mij meedenkt, en me zelfs een alcoholkooksetje voor hikers heeft gegeven! Niet alleen heeft ze me geholpen om op een goede manier op mijn appartement te passen voor die lange 6 maanden, ze doet van alle kanten haar best om de overgang zo zorgeloos mogelijk te maken. Ik was al dankbaar genoeg dat ik dit kon regelen met een bij mij bekend persoon, maar ze helpt me met nog meer dan waar ik om vroeg. Ik hoop dat ze een heel fijn half jaar heeft in de plaats die ik al meer dan 6 jaar thuis noem.

Als vierde wilde ik graag mijn beste vriend en zijn vriendin, Niek Tuerlings en Eva Delincakova, heel erg bedanken. Niek, die mij al jaren overal mee op sleeptouw neemt en zijn best doet om mij te helpen de wereld te ontdekken. Zonder hem was ik nooit zo ver gekomen als dat ik nu ben. En ineens, vanuit het niets, kwam er bij mij een pakketje aan, met een kaart en een grote verrassing.

Een MP3-speler, en mijn favoriete quote van Lord of the Rings.

Een MP3-speler, en mijn favoriete quote van Lord of the Rings.

Niek weet hoe belangrijk muziek voor mij is. Hoe het in staat is me te helpen de storm in mijn hoofd onder enige controle te brengen. Hij heeft over de jaren heen zijn best gedaan om een aantal muzieklijsten samen te stellen voor onze groep om van te genieten, en die heeft hij ook allemaal op deze mp3-speler gezet. Het is zoiets kleins, maar voor mij is het van onschatbare waarde. Dit zal zo ongelofelijk veel helpen op de dagen waarop het allemaal even te zwaar dreigt te worden. Zo heb ik altijd een stukje van mijn beste vriend mee.

En natuurlijk vergeet ik niet de mensen die mij ook al hebben gesteund door een duit in het zakje te doen.

 • Thari van den Brink
 • Laura van Overdijk
 • Jan en Gerda Bastiaansen
 • Koosje de Leeuw
 • Kim van Loon
 • Annemieke van Willigen en Rick Wessels
 • Denise van Lieshout

Ontzettend bedankt allemaal! Jullie helpen me immens om mijn pad een stuk lichter te maken. Ik kan alle hulp goed gebruiken, want het is niet zomaar een wandelingetje door de Drunense Duinen. Maar met zoveel steun zal het zeker goed komen, ik ga er in ieder geval voor!
Doneren kan altijd nog steeds, neem hiervoor contact met mij op via de contactpagina, of geef me een belletje of berichtje!

Dat allemaal gezegd hebbende, hoe staat het qua ontwikkelingen wat de voorbereidingen betreft dus.
Nou, er is een hoop gebeurd in de laatste paar weken. Tessa en ik hebben dus geregeld bij BrabantWonen dat zij mijn huisbewaarder wordt voor 6 maanden. Ik ben samen met JaGeCom bij De Wit geweest voor een hoop van de essentiële spullen, dus dat is ook een heel eind geregeld.

Maar bovenal, ik heb mijn vliegtickets geboekt! Zo zal het gaan gebeuren:

Vlucht heen

4 April is dus de uiteindelijke vertrekdatum! Dat is al behoorlijk snel, 19 dagen vanaf het moment van tikken, dus minder dan 3 weken! De komende weken zal ik de laatste hand leggen aan mijn uitrusting, zorgen dat mijn appartement in orde is voor Tessa, proberen nog wat extra geld te verzamelen door wat dingen te verkopen en natuurlijk afscheid nemen van iedereen!

Voor dat afscheid geven mijn ouders een feestje bij hun thuis op vrijdag 1 April aanstaande. Als je daar ook bij wilt zijn, dan ben je uiteraard welkom! Laat het even bij mij weten, dan weten we met hoeveel mensen we rekening moeten houden!

Al met al zijn we erg druk bezig geweest met van alles regelen, en het komt allemaal bij elkaar! Nog maar minder dan 3 weken te gaan! Ik ga ervoor!

4 gedachten over “Not all those who wander are lost

 1. Hs Jos,

  Een goede voorbereiding is het halve werk Jos! Dan kun je ook Nederland goed achterlaten!

  Jos ik volg jouw blog, jij het t mijne…..

  Ik vind het leuk om jou digitaal te volgen. Heel veel,succes met je verdere voorbereidingen!

  Koosje

 2. Goeiemorgen Jos,

  Zet ‘m op jongen!
  Ik ben ervan overtuigd dat de tocht volbrengen je minder energie kost dan het treffen van alle noodzakelijke voorbereidingen vooraf. Nog maar een paar nachtjes slapen en je bent verlost van alle welgemeende (!!!) en goedbedoelde (!!!) adviezen die je soms wat moedeloos maakten. Hier moest je ook doorheen. En volgens mij is je dat ook goed gelukt.
  Op naar de stilte van de tocht met de muziek van Niek en Eva op de achtergrond en af en toe wat gedachte aan ons in Nederland (in de vorm van berichten).
  Jezelf leren kennen, andere mensen met hun eigen verhaal achter dezelfde uitdaging tegenkomen en leren kennen en dan tenslotte als een vent met veel verhalen en nieuw opgedane levenservaring weer gezond terugkomen.
  Pa

 3. Lieve Jos, ik vind het zo geweldig wat je gaat doen. Je hebt de afgelopen tijd heel wat bergen verzet. Ik kan je geen goede raad geven, want ik kan met gewoon niet voorstellen hoe het is om zo op jezelf te worden teruggeworpen. Het zal best af en toe heel zwaar zijn, maar je hebt al zoveel overwonnen, dat dit ook zeker gaat lukken. Dit wordt de kroon op je leven. We gaan je gezellige bezoekjes heel erg missen, jij ruikt gewoon,wanneer er een feestje is…als je op tijd terug bent in november dan zien we je heel graag op Harry’s verjaardag ;-). Heel veel succes en ik blijf je volgen….figuurlijk dan hè Margriet

 4. Jos!

  Ben blij dat je de speler hebt ontvangen en ook blij dat je dr gelukkig mee bent!! Het is maar een stom mp3spelertje van middelmatige kwaliteit, maar ‘volgens mijn onderzoek *vingertje*’ zou deze het het langst vol moeten houden op de batterij en het minste moeten kosten om op te laden. 🙂 ik hoop dat ie de maanden overleeft. (Oh en gebruik je eigen oortjes, die er bij zitten zijn niet zo goed denk ik). Ook is er nog best wat ruimte over voor je eigen selectie muziek, met een beetje geklooi kun je dat er ook nog goed georganiseerd op kwijt.

  Ik ben ook erg blij dat onze reizen en avonturen (Japan, be ready to be outdone) je hebben kunnen inspireren om dit te gaan ondernemen, en ik hoop dat je tijdens en na deze reis en al zijn ontberingen (of beringen, hihi) het vertrouwen op kunt bouwen om zelf dan ook eindelijk te geloven wat wij allemaal al weten; je bent een grote baas en je kunt alles doen wat je wil!!

  Ook wil ik je op het hart drukken om je aan het einde van de reis een beetje voor te bereiden op de ‘post-reis-leegte’ die men vaak heeft na thuiskomst van lange reizen (hoewel ik ook denk dat je genoeg inspiratie zult opdoen om na thuiskomst ergens eens heel erg “mooi wark” van te gaan maken).

  Mocht je wat harder hebben gelopen dan verwacht en je huisje is nog verhuurd, dan kun je altijd een weekje (of iets) in Berlijn komen chillen om de scherpe randjes van je reis af te halen en/of jezelf de kans te geven alles nog wat beter te verwerken.

  Ik ben mega trots op je, en ik ga je missen, en dat is het grootste probleem (komen we wel overheen). Wat zal het stil zijn op Teamspeak :P.

  We spreken elkaar nog wel even als we weer terug zijn uit California! Veelveelveel plezier op t fiske bij je mampa thuis!

  /hug
  Niek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *