Dreams come true.

Vier jaar geleden stond ik, terwijl we genoten van het begin van de 3uur durende set van Tiësto op Trance energy 2011, te praten met een goede vriend van me. Deze jongen heeft van jongs af aan één droom gehad: 1 van de grootste DJ’s ter wereld worden, net als de man waar we op dat moment naar luisterden. Terwijl de baslijn door onze oren gonsten hadden we het over hoe hard hij eraan werkte om deze droom te verwezenlijken. Over hoeveel hart en ziel je moet stoppen in je werk voordat je eindelijk opgemerkt wordt. Ik had hem toen al jarenlang vol energie zijn eigen muziek zien produceren vanaf een kamertje in zijn ouderlijk huis. Zijn overgave, zijn liefde voor de muziek, zijn energie, zijn positiviteit en onwillendheid om te stoppen ondanks de vele tegenslagen die hij heeft gehad is een zeldzame kracht zoals ik die nooit eerder heb gezien.
Toen hij me vroeg of ik dacht dat hij het ooit zo ver zou schoppen zoals de man die voor ons de beats door de grote zaal voor 15000 man heen rondgooide, hoefde ik dan ook geen moment daarover na te denken. Ik wist het antwoord allang, ik voelde het antwoord allang. “Ik weet het zeker, daar geloof ik heilig in.” Prompt klonk er een stilte in de geluidsgolf en draaide Tiësto zijn meest wereldberoemde plaat “Adagio For Strings,” en vanaf dat moment hebben we gesprongen alsof ons leven ervan af hing.

Vorige week stonden ik en 18 vrienden op ons jaarlijkse feest, A State Of Trance. En die goede vriend was er ook weer, maar deze keer zag hij de zaal vanuit een heel ander perspectief dan dat wij normaal gewend zijn. Hij stond namelijk achter de DJ-tafels driftig te draaien en te schuiven aan een hoeveelheid knopjes waar een vliegtuigcockpit het bij aflegt. Inmiddels is hij opgemerkt door een andere grote Nederlandse DJ, genaamd Armin van Buuren, en reist hij al ruim een jaar de wereld af om zijn hardverdiende plek waar te maken met zijn liefde voor Trancemuziek.

Dreams Come True

Het afgelopen jaar vertelde ik mijn familie vol enthousiasme over waar David Gravell nu weer naartoe aan het vliegen was, en voor hoeveel man hij nu weer draaide. Op A State Of Trance (ASOT), wat in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden, is hij ook mooi in staat zijn eigen familie uit te nodigen, wat ervoor zorgde dat ik weer eens voor het eerst in een lange tijd met zijn moeder kon praten. Nog voor ik kon zeggen hoe vet ik het vond dat David zo ver is gekomen, begon zij over hoe enthousiast haar zoon haar vertelde over mijn plan om de Appalachian Trail te lopen, en wat voor een geweldig plan zij het vond! Ik stond versteld, dit voelde aan als een omgekeerde wereld! Hier was een moeder die al vol trots heeft moeten staan genieten omdat haar zoon voor 10000 man zijn eigen muziek liet spelen en daarmee zijn droom had bereikt. Ik heb nog niet echt iets bereikt in mijn leven waar mijn vrienden over kunnen opscheppen tegenover hun moeders, maar onze DJ begint toch alvast. Als ik hem zou vragen of hij denkt dat ik mijn reis zou kunnen maken, denk ik dat ik zijn antwoord al wel weet. “Ik weet het zeker, daar geloof ik heilig in.”

David Gravell and Armin ASOT 700_Festival Live SydneyIk wil graag bij deze iedereen die me volgt ontzettend bedanken. De afgelopen anderhalve maand heb ik van talloze kanten veel positieve berichten meegekregen en gelukswensen. Iedereen begrijpt waarom dit voor mij een heel groot ding is, en gelooft erin dat het goed gaat komen. Het was zo overweldigend positief dat het me even duurde voor ik het allemaal in mijn hoofd verwerkt kon krijgen. Vandaar dat de blog zo lang geen update heeft gezien. Ik kon de woorden niet gevonden krijgen om mijn dank te betuigen, en de hele reis wordt zo stapje voor stapje een stukje meer werkelijkheid. Het gaat er niet makkelijker op worden, maar ik werk eraan, hoeveel energie het ook kost om mijn hoofd gefocust te houden.

Ik ga ernaar streven om tenminste eens per 2 weken een update toe te voegen aan deze blog, maar vergeef me als dat niet altijd gaat lukken. De woorden zijn soms lastig te vinden en de energie is soms ver te zoeken, maar ik doe mijn best!

Hobbes and Thoreau

7 gedachten over “Dreams come true.

 1. Lieve Jos, ik vind het geweldig dat je deze tocht gaat maken, wens je heel veel succes en ga je volgen maar ben ik het niet met alles eens wat je hier schrijft. Ik ben een van die moeders van die vriendengroep en ben NU al heel erg trotst op je, want je hebt al heel veel bereikt. Mooi zoals je dit beschrijft over David, maar jullie zijn allemaal kanjers, ieder op zijn eigen manier.

 2. Erg mooi verwoord Jos!
  Goed om te lezen dat je ermee bezig bent en dat je zo vooruit gaat 🙂
  Keep it up, you can do it, mate!
  <3

 3. Er zit behalve een doorzetter ook een klein schrijvertje in je.
  Het ondernemen heb je van niemand vreemds, het zit in je genen. We gaan je volgen en weten zeker dat het je gaat lukken.

 4. Beste Jos,

  Ook jij hebt al veel bereikt in je leven, meer dan veel mensen weten, en je mag daar gerust heel erg trots op zijn. Echte vrienden weten dat en dragen dit zo nu en dan ook eens uit. Accepteer dat gewoon lekker en ben dáár dan ook weer trots op!
  En inderdaad: ook wij geloven heilig in je plan. Het is te mooi en te waardevol om het te laten schieten. Succes!
  Ondertussen blijf ik je graag volgen, ook je schrijfstijl is geweldig!
  Alex.

 5. Kerel, Broer,

  Gewoon klasse kerel werkelijk waar.
  Het gaat helemaal goed komen en die verhalen zien we wel komen maak je daar maar niet druk om.
  De reis, het doel en de ervaring is belangrijker.
  Ben daar trots op, ik ben al beretrots op je.

  zet hem op.

  G-J

 6. Hallo Jos,

  Wat goed, dat je de A.T.gaat wandelen.
  Het zal veel kracht en doorzettings vermogen
  van je vergen.
  Veel plezier en geniet ervan.
  Weet je al wanneer je vertrekt?
  .

  Onthoud goed Jos:
  Wat je wil, kun je!!
  Wij zullen je volgen en wensen je heel veel suc6.
  Groetjes Henk en Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *