Welkom bij mijn blog!

Wie ben ik?

Mijn naam is Jos van Willigen, en ik ben een 30-jarige momenteel werkloze jongen. Ik doe vrijwilligerswerk voor de voedselbank en ben overblijf”ouder” bij een basisschool. Mijn vrije tijd gaat vooral volzitten met het spelen van computergames, lezen, luisteren naar allerlei soorten muziek, leiding zijn bij de scouting en samen met vrienden erop uit gaan.

Waar is deze blog voor?

Ik ben na bijna 10 jaar vechten tegen depressie, leren om te gaan met mijn Asperger diagnose en werken voor mijn eigen stabiele onderkomen en leven eindelijk klaar om iets groots met mijn leven te gaan doen. Iets wat mij een ontzettend mooie ervaring lijkt, en iets waar ik me voor mijzelf wil bewijzen. Een onderneming van grootse proporties, zware beproevingen en vele uren eenzaamheid, maar ook geweldige uitzichten, spannende nieuwe ontmoetingen en grensverleggende kansen. Een reis op zoek naar verlichting, op zoek naar mezelf, op zoek naar avontuur.

Ik wil in 2016 de Appalachian Trail lopen.

Deze blog gaat tijdens de voorbereidingen dienen als een manier om mijn familie, vrienden en iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte te houden van waar ik allemaal mee bezig ben en wat ik moet regelen om even een wel erg lange wandeling te kunnen maken.
Daarna hoop ik tijdens mijn tocht deze blog bij te houden en te vullen met avonturen die ik beleef, en foto’s te laten zien van de uitzichten, de natuur en de mensen die ik ontmoet op mijn pad.

Wat is de Appalachian Trail?

De Appalachian Trail, of voluit de Appalachian National Scenic Trail, is een ongeveer 3500 km (2189 mijl) lang afgebakend lange-afstand-wandelpad door de Appalachen in het oosten van de Verenigde Staten. Het strekt zich uit van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine. Onderweg loopt het door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont en New Hampshire.

Map_of_Appalachian_Trail

Deze wandeling gaat ongeveer 5 tot 7 maanden duren.

Waarom?!

Omdat het er de tijd voor is, eind 2015 word ik 30 jaar oud, en het is tijd voor een nieuwe start. Al sinds ik voor het eerst las over deze tocht in 2012 voelde ik iets speciaals bij dit pad. De foto’s die ik zag en de verhalen die ik las van de mensen die het pad in zijn geheel of in stukken doorliepen fascineerden me, en de uitdaging die het biedt trokken op een bepaalde manier aan me dat ik niet meer heb gevoeld sinds de tijd dat ik met de scouts met volle bepakking heb gehiked en toen ik voor een maand door Japan rondreisde. Toen voelde ik ook al dat die levenswijze, met je hele leven op je rug rondreizende, een zware maar vervullende manier van leven is.

Maar dat is bij lange na niet het enige. Na 2 jaar in een depressie te hebben gezeten omdat ik geen doel gevonden kon krijgen om voor te leven, wist ik dankzij een geweldig goede jaarwisseling van 2013 naar 2014 een flink positievere houding aan te nemen voor de toekomst. Hierdoor heb ik in 2014 een aantal kleine doelen bereikt zoals flink wat kilo’s afvallen, naar een sportschool gaan, meer tijd met andere mensen besteden en mijn agenda meer opvullen met evenementen.
Maar nog steeds knaagde het gevoel dat ik niet iets groots had om naartoe te leven, om vanuit mezelf op te bouwen. Ik word er immers niet jonger Op dat moment kreeg ik dankzij een vriendin een moment van inspiratie en kwam ik tot het besluit dat mijn idee om de AT te lopen een duidelijke deadline nodig had, in plaats van een vaag ongrijpbaar idee te blijven. Omdat zij zomaar vanuit een idee haar droom om naar Ghana te gaan kon verwezenlijken door er actief aan te werken en met passie er naartoe te leven, zag ik in dat dát is hoe dromen werkelijkheid worden.

Ghana and AmericaNiet door eeuwig door te dromen en te hopen dat omstandigheden ineens goed uitkomen om voor 6 maanden een flinke wandeling te maken, maar door er aan te werken, met alle passie en energie die je hebt. Deze tocht en de voorbereiding er naartoe worden mijn eigen manier om stap voor stap dichter tot mijzelf te komen.

2014 was een jaar van een nieuwe start, 2015 wordt een jaar van plannen, werken en realisatie, en 2016 wordt hét jaar van ontdekkingen, beproevingen, avonturen en ontmoetingen!

Kortom:

Ik hoop dat ik met deze inleiding jullie geïnteresseerd heb gekregen om mijn blog te volgen en met mij mijn reis mee te maken! Voor mijzelf is dit alles ook erg spannend om te doen, ik heb nog nooit zoiets groots geprobeerd aan te pakken en ik kan alle steunende woorden en helpende handen wel gebruiken. Dus schroom niet om berichtjes achter te laten en vragen te stellen! Alvast bedankt!

Adventure Awaits

20 gedachten over “Welkom bij mijn blog!

 1. Zo Jos, wat een plannen en wat een moed. Vol bewondering ga ik uiteraard de voorbereidingen en de tocht volgen. Veel succes alvast!

 2. Jos,
  Klasse!!! Wat een initiatief zeg!!! Om te beginnen alle succes toegewenst bij de voorbereiding en daarna natuurlijk op je ontdekkingsreis naar jezelf.

 3. Beste Jos,
  Nogmaals van harte succes gewenst met de voorbereidingen en natuurlijk de uitvoering van dit fantastische idee. Ik ga alles met belangstelling volgen.

 4. Hallo Jos,
  Wat stoer, wij wensen je enorm veel succes en plezier ook al met de voorbereiding van deze trip.
  We gaan je (letterlijk) op de voet volgen,
  Groetjes Jan en Carla

 5. Jos ,
  echt super dat je dit gaat doen en ik ben ook erg jaloers dat je dit gaat doen.
  Onthou 1 ding als je terug komt ben je 5x sterker en 5x wijzer !!!
  en wie weet zien we je nog een keer bij Fox News USA als de gruwelijke Jos from Vlijmen Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *